Friday, March 21, 2014

~ Nangka Muda + Daging Masak Lemak Cili Padi & Hati Ayam + Kentang Goreng Bercili ~

20140319_195516

Pertama kalinya dengan air tangan sendiri aku masak Nangka Muda Masak Lemak Cili Padi. Hasil nyer sangat la memuaskan hati. Belajar dari emak sendiri tanya melalui telepon jer. Rebus nangka muda sampai empuk air jangan di buang kata emakku nanti manis kuah tu. Kemudian masukkan cili padi dan kunyit hidup yang sudah di belender. Campur daging, serai dan santan. Garam secukup rasa. Simple sajer resepi aku buat.. ni kira resepi orang negeri sembilan.

20140320_124047

Hati Ayam + Kentang Goreng Bercili adalah makanan kegemaranku. Sangat haven kalau makan dengan nasi panas-panas. Resepi tak de apa yang menarik sama jer simple cili, bawang besar, hati ayam dan kentang.. itu ajer.

#PrayForMH370

2 comments:

aIEn said...

errmm seddap nyer nangka muda...adehh dh kecur air liur ni..

Salam singgah & Salam perkenalan =)

Time Traveller said...

huhuhuuu.. pepagi ahad ni nak mencari resepi terjumpa pulak yg ni .. boleh mencuba.. thanks sahring :D

http://timetravelafif.blogspot.com/2014/12/jordan-part-4-river-trekking-wadi-al.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...