Friday, January 25, 2013

~ Kek Pandan Mable ~

_DSC0542

Apa jenis Kek Mable memang la kegemaran anak dara aku sorang ni. Kalau buat sekejab jer dah habis dia kerjakan. So aritu teringin nak cuba buat perasa pandan. Hasil nyer kat atas.. memang memuaskan. Lagi lama lagi lemak kalau makan Kek Pandan Mable ni. Sedappp.

KEK PANDAN MARBLE

Bahan:

5 biji telur

1 1/2 cawan gula pasir 

1 1/2 cawan mentega @ butter

1 camca besar ovalette

2 sudu susu pekat

3 cawan tepung naik sendiri

1 sudu teh pandan paste

1/2 sudu teh esen vanilla

 

  Cara:

1. Putar gula + mentega + ovalette hingga rata.

2. Masukkan telur sebiji demi sebiji & putar dgn kelajuan tinggi hingga kembang & pekat

3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit & putar pada kelajuan perlahan.

4. Masukkan asen vanilla.

5. Adunan dibahagi 2. Satu adunan warna asal dan satu adunan lagi pandan paste.

6. Masukkan adunan asal & pandan berselang seli ke dlm acuan.

7. Bakar dlm oven 180C selama 30 minit bergantung pada oven masing-masing

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...