Kali ni aku buat Dadih perasa mangga pulak. Atas permintaan anak-anak.. dorang memang suker makan dadih.. apa2 perasa pon xpe janji sedap. Jom layan gambar Dadih perasa Mangga dan Coklat kat bawah ni.
Isi dalam acuan yang comel2 ni supaya senang nak makan dan nampak cantik.
Siap sudah tunggu nak masukkan dalam peti sejuk.. sejuk2 makan memang sedap.
Ni plak hari lain.. rasa nyer 2 hari selepas buat Dadih Manga. Gambar atas Dadih perasa coklat.
Aku guna peket Happy Grass serbuk Dadih perasa buah-buahan. Masa aku beli cumer ada perasa coklat dgn mangga ajer. Kalau ada perasa strawberry atau anggur ker lagi best agak nyer. Jom tengok cara-cara aku membuat nyer memang senang jer.
BAHAN-BAHAN: Sebuk Dadih, susu cair, gula pasir dan gula buah-buahan.
CARA-CARA: Didihkan 300ml air, 100gm gula dan 1 tin (400ml) susu cair. Padamkan api, campurkan kandungan dadih.. kacau lima minit. Masukkan gula-gula buah-buahan acau hingga rata. Tuangkan ke dalam acuan. Dan akhir sekali bekukan didalam peti sejuk.
No comments:
Post a Comment