Hari ni berpeluang masak Lobster & Udang Harimau Masak 3 Rasa. Alhamdulillah.. syukur rezeki kami sekeluarga kami malam ni. Lobster dan Udang Harimau kiriman dari Tawau Sabah. Kebetulan masa adik perempuan pergi percutian di Pulau Mabul Sabah aku cepat2 kirim beli Lobster dan Udang Harimau dalam 2 kilo.
Belajar di youtube cara bagaimana nak siang dan masak lobster.
Resepi aku adalah cara sendiri. Bahan-bahannya adalah sos tiram, seasoning (sos perasa), serbuk lada hitam, sos cili, sos tomato, serbuk lada putih, bawah besar, tomato, cendawan butang, bawang putih , halia dan cili padi. Main campak-campak hasil nyer adalah sangat memuaskan. En abang pon kata sangat sedap.. licin.
#PrayForMH370
2 comments:
sedapppp...lpr lak aku tgk
Lobster kalau nak makan kene masak sendiri la.. mkn luar mahal oooo :P
Post a Comment