Thursday, March 20, 2014

~ Lobster & Udang Harimau Masak 3 Rasa ~

_DSC0019

Hari ni berpeluang masak Lobster & Udang Harimau Masak 3 Rasa. Alhamdulillah.. syukur rezeki kami sekeluarga kami malam ni. Lobster dan Udang Harimau kiriman dari Tawau Sabah. Kebetulan masa adik perempuan pergi percutian di Pulau Mabul Sabah aku cepat2 kirim beli Lobster dan Udang Harimau dalam 2 kilo.

_DSC0001

Belajar di youtube cara bagaimana nak siang dan masak lobster.

_DSC0006

Resepi aku adalah cara sendiri. Bahan-bahannya adalah sos tiram, seasoning (sos perasa), serbuk lada hitam, sos cili, sos tomato, serbuk lada putih, bawah besar, tomato, cendawan butang, bawang putih , halia dan cili padi. Main campak-campak hasil nyer adalah sangat memuaskan. En abang pon kata sangat sedap.. licin.

#PrayForMH370

2 comments:

mama tisya said...

sedapppp...lpr lak aku tgk

Time Traveller said...

Lobster kalau nak makan kene masak sendiri la.. mkn luar mahal oooo :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...